! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Jazz och soul med mera

Gregory Porter

All rise

Skivbolag: Blue Note
Recenserad av: Andreas Lagercrantz
Publicerad: 18 sep 2020

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Titeln på skivan är en programförklaring för sångaren och låtskrivarens sjätte skiva i eget namn. Det är kärlekens kraft som ska få oss att lyfta från vadhelst situationen är för var och en. En storslagen idé kan tyckas och en bra utgångspunkt för ett album. Vad ska lyfta oss om inte musik? Hans förra skiva var en hyllning till idolen Nat King Cole men här får vi ånyo ta del av hans egna låtar.

Gregory Porter är en av de bästsäljande jazzsångarna av i dag och kan därför satsa stort på sina skivor. Förutom sitt vanliga band på trummor, bas, gitarr och klaviatur har han med en tiohövdad kör, blåssektion och stråkar från Londons symfoniorkester.

Även om han sorteras in under jazz är det flera stilar som samsas på All rise; några ordentliga skopor soul samt gospel och blues. Det är riktigt snygga och varierade arrangemang med förhöjande utsmyckningar som en sparsmakad orgel, ett saxofonsolo eller stråket som smyger sig på. Och som han sjunger; både kraftfullt, mjukt och känsligt. Med All rise har han spelat in ännu ett övertygande album som troligen kommer att hitta många lyssnare. Välförtjänt.

 

Annonser