! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Instrumentala folkmöten Lira Gillar

Laura Cortese

All in always

Skivbolag: Cortese Music
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 6 aug 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Laura Cortese är född i San Francisco men flyttade till Boston för att studera fiolspel. Hon har spelat med alla från Pete Seeger till Band Of Horses. I vanliga fall hörs hon tillsammans med ett band som heter The Dance Cards – de var i Sverige i över två veckor i somras och gästade bland annat Stockholm Folk Festival.
All in always är dock något helt annat. Delvis i alla fall. Detta är nämligen frukten av en dröm Laura Cortese burit på en tid. En dröm närd av nattliga jamsessioner, en dröm om att fara runt i olika länder och spela in musikaliska möten. Sagt och gjort. Quebec, Galicien och Sverige blev destinationerna. Tre helt olika ensembler möter fiolvirtuosen Cortese på en inspirerad skiva. Inspirerad och instrumental, ska sägas. Ja, förutom vissa Ondas e chairas från den galiciska inspelningen där Chisco Feijoo stämmer upp i sång. I Sverige spelade hon med cellisten Jonas Bleckman, gitarristen Adam Johansson och Jens Linell på tamburin.
Cortese kom med sina egenhändigt komponerade alster och gnistor uppstod. Det här känns verkligen som möten mellan olika människor och musiker, mellan traditioner och melodier. Det märks att musikanterna går all in. Det funkar. På alla vis.

Annonser