! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Jazzimpro för hela familjen

CC5

Algo por toda la familia

Skivbolag: Studio Kvastis
Recenserad av: Peter Bornemar
Publicerad: 18 sep 2020

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

CC5 kan med fördel utläsas Christopher Cantillo kvintett, eftersom det är den prominente och i många sammanhang (Mats Äleklints kvartett, Parti & Minut, Nils Berg Cinemascope etcetera) förekommande trumslagaren som ligger bakom detta friskt mångskiftande album med de förträffliga musikerna Anna Högberg och Tobias Delius på saxar och klarinett, Susana Santos Silva på trumpet och Joe Williamson på bas.

Albumtiteln blir ungefär ”Något för hela familjen” på svenska, och visst finns det massor att hämta i den kollektivt improviserade musiken här, fördelad på åtta kompositioner som alla flödar av kreativitet, energi och intensitet. Inte minst i de två längre spåren Noodelin och Boxin no 4 på den vitfärgade vinylen.

Kemin mellan musikerna är total, där Cantillos rappa och distinkt växlingsrika trummor precis som Williamsons bastanta bas utgör mer än ett ramverk för de tre blåsarnas utflykter. En befriande känsla vilar över hela albumet, som för övrigt har ett helt underbart omslag signerat av Sofia Smulan Sjögren.

 

Annonser