! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Londonjazz

Anton Eger

Æ

Skivbolag: Edition Records
Recenserad av: Lennarrrt Olausson
Publicerad: 27 feb 2019

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Trummisen Anton Eger som bland annat ingår i välomskrivna Phronesis och Jazzkamikaze, som avknoppats till (Morten Schantz’s) Godspeed, debuterar i början av 2019 under eget namn med albumet Æ på Edition Records. Æ är producerat av Eger tillsammans med basisten Petter Eldh, som vi tidigare även hört spela med Eger och Fabian Kallerdahl i jazztrion The World.
På de olika låtarna finner vi en mängd musiker från toppskiktet av Europas nutida (”contemporary”) jazzscen med en kavalkad av instrument. Visst kan jag stundtals höra vissa likheter med till exempel isländska fusionbandet Mezzoforte, likväl som nämnda Jazzkamikaze. Bland alla blipp-blopp-ljud börjar jag till och med att tänka på cut’n’paste-liknande albumet Engine som ljudkonstnären Cornelia släppte 2008.
Fast Æ är inte alls några historiska trumslag, utan helt klart en del av de omvälvningar som sker på den intressanta multinationella jazzscen som håller på att växa fram i London, med Edition Records och Brownswood Recordings som starka bakomliggande drivkrafter. Funderar du på hur framtidens jazz kan komma att te sig? Hör hÆr!

Annonser