! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Temajazz

Kendrick Scott Oracle

A wall becomes a bridge

Skivbolag: Blue Note
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 17 sep 2019

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Trummisen och kompositören Kendrick Scott serverar en dussinet låtar lång låtcykel. Med jazzfavoriter som Wayne Shorter och Joe Henderson bredvid hiphop-storheter som De La Soul och J Dilla i skivhyllan är det lätt att förstå att han är ett barn av en generation där genregränser inom amerikansk musik inte är till för att slaviskt följas.

Under producenten Derrick Hodges (en man vi även hört spela med Robert Glasper) överinseende kompletterar Scott här sin sedvanliga Oracle-kvintett med turntablisten Jahi Sundance som trollar ljud medelst skivspelare. Tillsammans med gitarristen Mike Moreno, pianisten Taylor Eigsti (som kör mestadels akustiskt, men även lite Fender Rhodes), träblåsmannen John Ellis (sa jag Shorter?) och basisten Joe Sanders skapar Scott en tämligen lättlyssnad jazz med drag från många strömningar. Det är softat och sofistikerat men inte utslätat eller uttjatat.

Låtcykelns tematik är att övervinna hinder på såväl det personliga som det allmänna planet. Det var producent Hodge som kom med förslaget att Scott skulle konfrontera sina spörsmål musikaliskt. Med melodisk touch, själfyllt samspel och försiktig nydaning av soundet från 2015 års Oracle-album We are the drum lyckas han bygga den där bron. som bär till andra sidan.

Annonser