! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Vintermusik Lira Gillar

Heidi Talbot, Roger Tallroth, Sophia Stinnerbom, Magnus Stinnerbom

A light in the dark

Skivbolag: Tallroth Music Records
Recenserad av: Jonas Linge
Publicerad: 2 jan 2020

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Västanå Teater ger föreställningar under hela året i Berättarladan i Sunne, ombyggd efter idéer från Shakespeares teater. Detta nådens år 2019 gavs föreställningen Västanå Jul och musiken på denna cd är en del av föreställningen. Idén i begynnelsen var att Roger Tallroth tillsammans med Heidi Talbot skulle skapa musik kring temat midvinter och ljusets återkomst. På skivan finns både traditionella melodier och egna kompositioner i en fin blandning.

Talbots röst är ett ljus i mörkret, den har en skir och ljus ton. Som en metafor för det nordiska bleka ljuset, men Talbots skotska/irländska röst lovar att allt kommer ljusna vad det lider … Denna utgåva kommer, om jag känner mig själv rätt, att bli en självklar julskiva de kommande åren. Jag får ställa Folkjul, Jul i folkton och andra favoriter i hyllan ett tag. Det uppstår en skön hybrid av svenska folktoner och skotsk/irländsk närvaro i många av låtarna, som exempelvis Stinsen av Sophia Stinnerbom. Roger Tallroth bidrar med tre låtar, Heidi Talbot bidrar med några texter och den egna låten Easter snow. Paret Sophia och Magnus Stinnerbom lyfter med sitt samspel och lyhördhet i arrangemang och framförande. Icke att förglömma det underbara basspelet av Sebastien Dubé. Med finns också Niklas Bertilsson på rytmer.

Genomgående täta och enkla arrangemang som visar på känsla och erfarenhet i sammanhanget. Underbart mjukt spel skivan igenom. Vill varmt rekommendera denna produktion till glöggmys, slädfärd och nyårsnatt.

Annonser