! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Julnissetradition Lira Gillar

Nils Landgren

Skivbolag: Act/Naxos
Recenserad av: Alexandra Ullsten
Publicerad: 21 nov 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Det verkar inte vara någon brist på juligt låtmaterial när Nils Landgren återigen samlat sina vänner till en finstämd julskiva som andas jazz, blues, gospel, visa, kyrkomusik och koral.
Nils Landgrens julalbum, som kommit med ungefär två års mellanrum sedan 2006, har samlat på sig fin kritik genom åren. Och vännerna är desamma även i år. Förutom maestron själv på sång och trombon deltar också Sharon Dyall, sång, Jonas Knutsson, saxofoner, Jeanette Köhn, sång, Eva Kruse, bas, Jessica Pilnäs, sång, Ida Sand, sång och piano samt Johan Norberg på gitarr och kantele.
Precis som tidigare år blandas stilar och innehåll. Profana sånger om jultomtar och klappar varvas med sakrala koraler om änglar och Jesusbarn. ”Stilkrockarna” är en stor del av behållningen med Landgrens sjätte album, särskilt när de, som här, sker med sådan finess och professionalitet. Variationen i spellistan med en hel del nyskrivet låtmaterial av Landgren och hans vänner i kombination med finurliga arrangemang, väcker intresse och ger trevliga överraskningar.
Ett synnerligen vackert genremöte är den klassiskt skolade Köhns duett med Sands jazziga röst i Christmas Lullaby av John Rutter liksom duetten med Landgren och Köhn i medleyt av Little drummer boy och Peace on earth.

Annonser