Redaktionsbloggen

Trees of light, här utan nye medlemmen Jon Fält, men med Lena Willemark, Karin Nakagawa och Anders Jormin. Bild: Kristin Lidell

Skeppet är lastat med världsjazz

27 okt 2021

Strax efter den stora stora jazzfestivalen i Stockholm och samtidigt som den bara något nättare i Umeå tilldrar sig en mer småskalig men inte desto mindre internationell och kvalitativ jazzfest, den här gången i Göteborg.

Det är musikerkollektivet Muko som bjuder in till tre dagar av musik på nya konsertlokalen Skeppet Gbg. På scen väntar musiker från Japan, Polen, Estland och förstås Sverige, med rivstart på torsdagen då superkvartetten Trees of Light tar en paus från pågående inspelningar av ett kommande album. Räkna med absolut världsklass av Karin Nakagawa på koto, Lena Willemark på sång, Anders Jormin på bas och Jon Fält på trummor.

Fredagen går i den polska flaggans färger med pianisten Krzysztof Kobyliński i centrum. Han ger först en solokonsert och senare en kvintettdito med egna jazz/world music-bandet KK Pearls.

Och så avslutas det på lördagen med en mix av finskt, svenskt och estniskt, i form av en solokonsert med pianisten Joona Toivanen följt av den nydanande slagverk-möter-kontrabas-duon Ebba Westerberg och Mingo Rajandi.

Länk till programmet.

Patrik Lindgren

Annonser