Redaktionsbloggen

Konsert på Stallet i höstas med Sten Källman & Sanba Zao. Bild: Peter Bothén

Skarpt läge för Stallet i Stockholm

14 jun 2023

Den för folk- och världsmusiken så centrala scenen Stallet Världens Musik i Stockholm riskerar som tidigare känt att förlora sin lokal i Musikaliska Kvarteret, detta som en följd av att Statens Fastighetsverk aviserat kraftiga hyreshöjningar.

Stallet har hyrt sin lokal där indirekt via Blåsarsymfonikerna, som i dag på eftermiddagen meddelade att de efter de strandade förhandlingarna om hyresnivåer och annat bestämt sig för att lämna lokalen och i stället flytta till Dieselverkstaden i Sickla.

Det innebär i princip att Stallet redan i dag står utan lokal. Riktigt så illa måste det dock inte bli, säger verksamhetsledare Peter Bothén.

– Vi ska ha ett möte med Statens Fastighetsverk på måndag och diskutera vilka möjligheter som finns att hyra antingen direkt av dem eller via någon annan aktör som kan ta över efter Blåsarsymfonikerna. Så innan vi haft det mötet kan jag inte säga så mycket.

Och skulle allt sådant gå om intet finns det förstås ”både en plan B och en plan C”, som Peter Bothén säger, och påpekar att de sedan tidigare är vana att samarbeta med andra aktörer.

– Vi har till exempel lagt en av våra höstkonserter, med Kroke i september, på Teater Reflex i Kärrtorp. Och i sommar kommer vi att arrangera åtta konserter vid Etnografiska museet och kommer även att hålla i fem konserter på Stockholms kulturfestival i augusti.

Läs mer om sommaren Stallet-arrangemang här.

Läs Blåsarsymfonikernas pressmeddelande här.

Patrik Lindgren


Fler recensioner

Annonser