Redaktionsbloggen

Brittiska saxofonisten Nubya Garcia fångad i farten av Martin Ehrling.

Samlad scenkonst i tusch

18 sep 2023

Den Lira-bekante livetecknaren Martin Ehrling ställer under hösten ut ett urval av sina verk på jazzklubben Fasching i Stockholm.

Ett jazzsolo i tusch kallas utställningen, med underrubriken Livetecknat från scenkanten 1997-2023. Vilket alltså är den flitige konsertbesökaren Martin Ehrlings metod, att med snabba penndrag fånga musiken och musikerna i ögonblicket, på plats, medan det sker.

Här på Liras webb har vi genom sett honom skildra allt från folkmusik till blues och jazz men på Fasching blir det gissningsvis fokus på jazzen. 

Vernissage är den 19 september, då Martin Ehrling berättar om sitt måleri. Dessutom kommer jazzsaxofonisten och konstvetaren Per Thornberg att improvisera kring musikporträtten – och kanske Ehrling kan passa på att avteckna detta i retur?

Martin Ehrling tecknade i många år för Dagens Nyheter och syns numera i bland annat tidningen Jazz, före detta Orkesterjournalen, liksom här på Liras sidor. Utöver jazz, blues och svensk folkmusik har han ett stort intresse för afrikansk och latinamerikansk musik och har gjort reportageresor till länder som Kuba, Brasilien, Kongo Brazzaville och Ghana.

Utställningen pågår under hösten med start 19 september.

Patrik Lindgren


Fler recensioner

Annonser