! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Trion bakom musikalen: Stina Wirsén, Sarah Riedel och Anna Vnuk. Foto: Jacob Bengtsson.

Premiär för kortfilm till ledmotivet i jazzmusikalen Får jag vara med?

16 apr 2020

Den 13 februari var det premiär för den nyskrivna barnmusikalen Får jag vara med?, skapad av författaren Stina Wirsén och jazzkompositören Sarah Riedel och i regi av Anna Vnuk.

Succén infann sig direkt med utsålda hus och lovord från press, men segertåget fick ett abrupt slut när Dramaten tvingades stänga på grund av ni vet vad. Men musik går ju att lyssna på i hemmets vrå och senare i år kommer låtarna från musikalen att ges ut på albumet Får jag vara med? Sarah Riedel sjunger Stina Wirsén.

Redan nu finns en singel att njuta av och svänga med i, titelspåret och ledmotivet från föreställningen, som Lira i dag har äran att premiärvisa en charmig video till med animeringar av Kalle Carmback. Förutom låtskrivaren Sarah Riedel själv på sång hör vi också några av skådespelarna från uppsättningen: Jonas Malmsjö, Tuuli Heinonen och Dejmis Rustom-Bustos.

Musikerna är heller inte vilka som helst, utan ett axplock från svenska jazzeliten: Klas-Henrik ”Klabbe” Hörngren på piano, Emil Strandberg på trumpet, Nils Berg på tenorsaxofon, Viktor Skokic på bas och Lars Skoglund på trummor.

– Jag, Stina och Anna har verkligen jobbat nära varandra i det här projektet. Varsamt har vi, sida vid sida, skapat föreställningen och utifrån det arbetet har sångerna växt fram. Stinas texter rymmer både drastisk humor, fantasifulla betraktelser och vemod. Det har jag försökt att fånga i musiken, säger Sarah Riedel, och fortsätter:
– Jag ville satsa fullt ut och ge sångerna en lyxig musikalisk inramning. Allt ska vara på högsta nivå, särskilt med tanke på att majoriteten av lyssnarna antagligen kommer att vara barn.

Patrik Lindgren

Annonser