! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Nytt Folk At Heart i Örebro

18 dec 2014

En showcasefestival för all slags musik med folkliga rötter. Så kallar Folk At Heart sig, arrangemanget som den 2–3 januari kör för andra året i rad i Örebro.

I Örebro, där ambitiösa folkmusikföreningen Felan håller folkmusikställningarna, finns gott om spelmän. Än fler lär det bli den 2–3 januari när arrangemanget Folk At Heart går av stapeln. Tanken är att vara en mötesplats för band och bokare inom de folkmusikaliskt rotade musikgenrerna, såväl svenska som utländska. Hittills är hela 45 band anmälda, bland dem Sver, Bjäran, Alligator Gumbo och Algot. Platsen är Scandic Grand Hotel, som under helgen rymmer flera scener där det spelas konserter, liksom utrymmen för buskspel och jam. Dansgolv med spellista utlovas också, samt publika jam i hotellrummen på första våningen.

Artisterna kan även tävla om att vinna betalda spelningar på svenska musikfestivaler, och musikarrangörer från Örebro län kommer att finnas på plats för att boka ett tjugotal spelningar i länet framöver. Den bästa konserten bland de större på fredagskvällen tävlar om publikens pris. Arrangör är organisatören Andreas Svensson på Acoustic Folk Örebro AB i samarbete med Sveriges spelmäns Riksförbund och Kulturens Bildningsförbund. Mer info på folkatheart.se.

Annonser