Nummer

Lira #3 2015

Aprilvädret (eller är det oktober?) till trots utanför fönstret är det äntligen sommar och äntligen dags för årets tredje nummer av Lira – och med den även årets upplaga av vår årliga och alltid efterlängtade guide Lira Festival!

Vårt ordinarie (men knappast ordinära!) nummer rymmer en hel del läsgodis: vi tar en lång kaffe med brittiska Bridget Marsden och pratar om hur hon kärade ner sig i Bingsjötraditionen. Vi träffar det zimbabwiska tumpianot mbirans stora stjärna Hope Masike i Harare. Och vi går på karneval i London!

Visste du förresten att Japan lär ha flest jazzdiggare per capita? Erik Augustin Palm for till Tokyo för att ta reda på vad det där beror på, pratade med stjärnor och gatumusiker, akademiker och nördiga skivkrängare och gick förstås på Blue Note Tokyo.

Vidare berättar Justin Townes Earle öppenhjärtigt om livet och musiken, medan Elena Wolay följer upp en säregen upplevelse i Kapstaden med att kontakta frijazzfunklegenden Joe McPhee och Lennart Wretlind åker jorden runt via biodukens soundtrack.

Lira Festival rymmer inte bara ett massivt kalendarium (702 musikfestivaler!) och en matnyttig nyhetsdel – du möter också fem utvalda artister som är aktuella på sommarens scener: jazzcroonern Kurt Elling, folktrion Nordic, koramaestron Seckou Keita, americanacombon Abalone Dots och så sist men inte minst omslagsartisten och årets Polarpristagare Evelyn Glennie.

Mycket musik blir det! Precis som det ska vara.


Pris: 80 kr
  • Beställ %NR%

    (Porto 49 kr tillkommer.)