Nummer

Lira #2 2021

Som redaktör har jag det senaste året ofta fått frågan: ”Hur hittar ni saker att skriva om, så här i pandemitider?” Men nej, just det har aldrig varit ett problem och är det verkligen inte nu heller. Det jobbiga är som alltid att tvingas välja bort …

In i det sista var vi dock osäkra på hur vi skulle ta oss an den stundande festivalsäsongen i detta sommarnummer. Många hade ju redan ställt in och vissa ännu inte bestämt sig när vi närmade oss deadline.

Men vi valde att ändå lyfta fram det femtiotal aktörer som trots allt valt att genomföra någon slags festival, som Ystad Jazz, Korröfestivalen, Ornungastämman med flera. Så det blev en festivalguide, om än i miniformat!

Annat vi fokuserar på är: temat tonsatt poesi, där vi samtalar med en rad experter i ämnet, den livaktiga norska countryscenen, vi möter artister som Maher Cissoko, Agnes Persson och Thomas von Wachenfeldt, lyssnar på etthundra stenkakor från jordens alla hörn, minns maestro Bosse Skoglund och Nick Drakes 50-årsfirande klassiker Bryter layter.

Och apropå pandemin konstaterar vi att vi befinner oss i soloprojektens förlovade tid och möter en rad musiker som berättar om sina djupdykningar i det egna musicerandet.

En högst smaklig sommarcocktail tycker vi – hoppas ni tycker detsamma!

Patrik Lindgren, redaktör Lira


Pris: 100 kr
  • Beställ %NR%

    (Porto 49 kr tillkommer.)