! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

No way! Första skivan på 30 år?

4 okt 2016

James Chance dök upp på New York-scenen i slutet av 1970-talet. Med sin altsaxofon och sitt konfrontativa scenmanér stack han verkligen ut mitt i all punk, disco, power pop, new wave och no wave.

Just den senare musikaliska – somliga skulle säga antimusikaliska – inriktningen brukar Chance räknas in i. Så var hans grupp The Contortions också en av akterna som Brian Eno håvade in till det smått legendariska samlingsalbumet No New York, släppt 1978. De andra grupperna på skivan innehöll senare musikaliska underground-kändisar som Lydia Lunch och Arto Lindsay. Senare har vi kunnat höra ekon av no wave i musik från Sonic Youth och Swans till Mats Gustafsson och Liars.

Den 11 november släpper James Chance sitt första album med konstellationen The Contortions på 30 år. The flesh is weak, som släpps på etiketten True Groove, är ett album fyllt med helt nytt material. Skivan är producerad av Tomás Doncker och James Dellatacoma. Första singeln heter Melt yourself down och finns nu att lyssna på via länken här.

Av smakprovet att döma är det klassiskt Contortions-stuk som gäller på comebacken. Ornette Coleman möter James Brown på ett väldigt varmt ställe.

Timo Kangas

Annonser