! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Nefertiti försatt i konkurs. Bild: Peter Lloyd.

Nefertiti i konkurs

6 apr 2020

Nefertiti AB blir det första större offret för coronakrisen bland landets musikscener, och bolaget har nu begärts i konkurs.

Aktiebolaget som driver klubben, baren och restaurangen är rent strukturellt ett dotterbolag till Jazzföreningen Nefertiti – en ideell medlemsförening som alltså lever vidare.

Dess ordförande Lars Lidaräng är förstås bedrövad men hyser samtidigt viss tillförsikt och räknar med att Nefertiti ska kunna återuppstå i samma lokaler.
– Vi har ett oerhört starkt varumärke och renommé och vi tror att vi kommer att kunna resa oss ur det här. Vi har nu tre veckor på oss att analysera läget och komma fram till om det finns möjligheter att bygga upp ett nytt bolag redan till hösten.

Det har funnits tankar att på något vis samla in pengar från medlemmar och allmänhet, men risken var uppenbar att dessa medel bara skulle rinna ner i ett svart hål, säger Lars Lidaräng, som nu menar att Nefertiti behöver göra allt rätt nu, en återgång till som det var förr räcker inte – ”vi kan inte bara tuta på som tidigare”.

– Jag hoppas att det här också kan ses som en väckarklocka – vi liksom många andra föreningar av det här slaget ligger ständigt på gränsen ekonomiskt, det skulle behövas mycket bättre stabilitet i strukturerna.

Coronapandemin slog stenhårt mot Nefertiti som inte har någon övrig verksamhet än den som är knuten direkt till konserterna, inga luncher eller så att falla tillbaka på. De gick till noll kronor i intäkter direkt. Sedan tidigare fanns planer på att under sommaren bygga om och fräscha upp lokalerna – och kanske kan allt detta sluta i en positiv nystart.

Lars Lidaräng är i alla fall hoppfull om framtiden.
– Ja för fan, vi ska upp igen!

Patrik Lindgren

Annonser