! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Fatemeh Khavari & Ahmad Rahimi. Foto BiteMind Studios

Musiker Mot Rasism firar fem år med jubileumskonsert

28 mar 2018

Den 22 mars 2013 hölls den första Musiker Mot Rasism-konserten på Musikens Hus i Göteborg. Vad som då var tänkt att bli en engångsföreteelse av grundaren Alexander Goldmann har växt till en folkrörelse i hela landet, med konserter, föreläsningar, seminarier och kampanjen #motrasism.

Så här skriver Goldmann i ett pressmeddelande:
– De här fem åren med Musiker Mot Rasism har verkligen varit en resa. Jag har sett Musiker Mot Rasism växa från att bara ha varit en konsert jag arrangerade till att bli en viktig del av en allt mer aktiv nationell folkrörelse, tillsammans med andra aktörer som Refugees Welcome, Vistårinteut, Tillsammansskapet m fl. Vi har engagerat allt från källarband till hela symfoniorkestrar. Samtidigt har rasism blivit allt mer normaliserad och del av en politisk agenda för att vinna röster samtidigt som näthatet har exploderat under de här fem åren. Vi vill samlas och fira en folkrörelse för ett inkluderande Sverige, viktigare än någonsin valåret 2018. Och vi brinner extra mycket för de ensamkommande, vi tolererar inte att ungdomars liv sätts på spel på grund av en inhuman och inkonsekvent migrationspolitik. Vi brinner för ett Sverige där alla får plats.

Den 30 mars hålls en jubileumskonsert på Pustervik i Göteborg, med artister som Bo Sundström, Dismissed, Etzia, Kristina Issa och Jenny Almsenius. Konferencierer under kvällen är Fatemeh Khavari, talesperson för Ung i Sverige och pristagare av bl a Martin Luther King-priset, samt Ahmad Rahimi, som tilldelades Ungt Kurage-priset 2017.

Alla artister, djs och arrangörer medverkar på ideell basis och överskottet går till Refugees Welcome Housing för deras arbete med att hjälpa ensamkommande i behov av bostad.

https://www.facebook.com/events/586417165029071/

Patrik Lindgren

Annonser