Redaktionsbloggen

Sofia Karlsson tar med sig sina blåaste toner till Kista Världsmusikfestival. Bild: Fredrik Gille

Musik som smakar när Kista Världsmusikfestival drar igång – pandemin till trots

21 sep 2020

Kista Världsmusikfestival är en av de festivaler som trotsar pandemin och genomför sitt program, on än anpassat för rådande regleringar.

Vokalisten Rostam Mirlashari är producent festivalen och berättar om de förändringar som gjorts inför årets evenemang, som äger rum 21/9 – 4/10.
– Förra året hade vi över fyra tusen besökare så det är klart att årets festival blir annorlunda. Vi förstod redan i slutet av maj och början av juni att vi inte skulle kunna genomföra festivalen så som vi ville och då satte tankarna igång … Vi kommer att satsa på liveströmmat och vi hoppas att vi genom det kan utöka antalet besökare.

Kanske kan en internationell publik få nys om festivalens strömmade sändningar, hoppas Mirlashari.
– Vi vill nå ut till Stockholm, hela Sverige och resten av världen. Genom artisternas nätverk och festivalens eget rykte vill vi få tittare från andra länder. Robert ”Robi” Svärd som spelar flamencogitarr har ju till exempel lyssnare i Spanien, så vi hoppas att vi får publik därifrån.

Tania Naranjo, Shapor Bastansiar, Josette Bushell-Mingo, Ale Möller och Sofia Karlsson är några av artister som spelar på festivalen, som hålls i Årsta Folkets Hus med en mindre publik men alltså också strömmas live.

I år lanseras också konsertserien Smak på festivalen. Temat är Rostam Mirlasharis kärlek till ris och medverkande artister får smaka på hans favoriträtter, prata mat och musik samt spela konsert – allt på en scen som byggts upp för att efterlikna Mirlasharis kök och vardagsrum.

För den som vill uppleva festivalen bortom datorskärmen säljs även biljetter till samtliga spelningar, naturligtvis med Folkhälsomyndighetens restriktioner i beaktning vad gäller anpassning och publikantal.

Sunniva Brynnel

Annonser