Redaktionsbloggen

Stillbild från liveinspelningen på Byens Hus i Rosklide. Bild: Jonas Lyngdam

Liveinspelat superjam med Dreamers’ Circus

29 sep 2023

Trion Dreamers’ Circus har blivit något av den nordiska folkmusikens Öresundsbro. Häromdagen tillkännagavs att de tilldelas Dansk-Svensk Kulturfonds hederspris 2023, ”for deres eminente arbejde med at finde tilbage til rødderne i dansk og svensk folkemusik og bringe denne op til i dag.”

Fröet till samarbetet med de tre spelmännen Ale Carr, Nikolaj Busk och Rune Tonsgaard Sørensen föddes under ett jam i Köpenhamn för strax över tio år sedan, och nu på söndag går det att uppleva ett slags uppföljning till det, när trion samlat ett smärre dream team av kollegor för ett videoinspelat buskspel i Roskildes charmiga stadshus. 

Utöver dem själva möter vi Lena Jonsson på fiol, Sigrid Moldestad på hardingfela, Henrietta Flach på nyckelharpa och fiol, Mia Guldhammer på sång och mungiga, Esko Järvelä på fiol och Mads Kjoller Henningsen på flöjter, spelpipor och vevlira.

Inspelningen livesändes nyligen i dansk radio, som en del av att Dreamers’ Circus under 2023 är danska radions ”Årets P2 Kunstner”, en utmärkelse och ett vittomfattande uppdrag som aldrig tidigare gått till en folkmusikgrupp.

Konserten kommer att strömmas klockan 20.00 på söndag den 1 oktober på både Facebook och Youtube.

Närmast på schemat för Dreamers’ Circus väntar en tolv dagar lång turné i USA med start 7 oktober.

Patrik Lindgren


Fler recensioner

Annonser