Redaktionsbloggen

Spöket i köket lovar att stöka till det på Göteborg Folk Festival. Bild: Angelica Hvass

Laddat för folkfest i Göteborg

24 aug 2022

Det som inte dödar gör en starkare heter det ju och nog känns det som att Göteborg Folk Festival är ett prima exempel på det – lanserad den ack så oskuldsfulla hösten 2019 och därefter tappert genomförd också under de två pandemiåren. Så när det nu är dags för en fjärde upplaga 2-4 september, den första restriktionsfria sedan starten, så känns det som att inget kan gå fel.

Det övergripande upplägget har börjat sitta sedan starten, och liksom i fjol blir det en upptaktskväll på Allégården med både konserter, spel till dans och spel- och låtstugor. Lördagen är den stora konsertdagen där det blir till att småjogga fram och tillbaka mellan Musikens Hus och Skeppet.

På scen väntar då akter som röjiga folkstorbandet Spöket i köket, trion , Långbacka/Bådagård och spansk-grekiska mästarduon Efrén López och Christos Barbas. Spännande också att kolla in nyckelharpisten Fredy Clue med band: vi mötte ju Samuel Fredy Lundh i senaste numret av Lira apropå projektet kring en könsneutral folkdräkt.

Söndagen är så session-dagen, med möjligheter att prova på musik från de flesta väderstreck: här uppdelat i ”east”, ”west” och ”world”.

Vi frågar festivalens projektledare Josefina Edensvärd om det är något särskilt hon vill lyfta fram i årets program?
– Det känns lite extra kul att få husera Spöket i Kökets cd-release Kurbits & flames! Men också spännande att se om scenen verkligen kommer att hålla för hela Göteborgs Alternativa Orkester med Jorge Alcaide i spetsen …

Och exakt hur skönt är det att slippa tänka på coronarestriktioner?
– Det känns helt fantastiskt att slippa det! Vi hoppas på mycket dans!

Mer om festivalen och programmet hittar ni här – och missa inte att alla som köper ett helgpass för alla tre dagar får en helårsprenumeration av Lira på köpet!

Patrik Lindgren


Fler recensioner

Annonser