! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Emel Mathlouthi inviger nyrenoverade Kulturhuset Stadsteatern 18 september. Bild: pressbild.

Kulturen vaknar till liv igen vid Sergels Torg

25 aug 2020

Efter ett och ett halvt år av renoveringar öppnar snart Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm sina ordinarie lokaler igen, för en höstsäsong där inget är sig likt …

Tunisiska Emel Mathlouthi blir första artisten ut på öppningsdagen den 18 september, en i en rad av tunga bokningar som ska genomföras coronaläget till trots. 29 oktober väntar t ex den mångsidiga stjärnan Natacha Atlas, och 4 november kommer den omsusade sudanska artisten Amira Kheir som i sin musik blandar oud, gitarr och afrikanska slagverk med flöjt och jazzig trumpet.

– Vi ser verkligen fram emot att kunna öppna våra fantastiska konsertlokaler vid Sergels torg igen och hälsar alla varmt välkomna till en rik musikhöst hos oss. Vi genomför höstens konserter som planerat, men med starkt minskade salonger för att våra besökare ska kunna hålla säkert avstånd till varandra, säger Bosse Persson, musik- och evenemangschef på Kulturhuset Stadsteatern.

Aktuellt i början av oktober är också ett samarbete mellan Nynningen, Sven Wollter och Matilda Magnusson i en scenföreställning som blandar dikter och sånger av bland andra Kent Andersson, Björn Afzelius, Vladimir Majakovskij och Joe Hill.

Hela höstprogrammet finns här.

Annonser