! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Jazzklubben Sundsvall utsedd till årets jazzklubb 2020

7 apr 2020

Skakiga och djupt oroliga tider till trots, i dag på förmiddagen meddelade riksförbundet Svensk Jazz att utmärkelsen Årets jazzklubb tilldelas Jazzklubben Sundsvall, med argument som ”nyfiken, varmt välkomnande och gedigen konsertverksamhet”.

– Jazzklubben Sundsvall är ett utmärkt exempel på en klubb som med stort engagemang lyckas boka ett brett och attraktivt utbud av jazzgrupper och – publiken kommer! Klubben jobbar med små ekonomiska resurser men desto mer av ideellt arbete. Det är med stolthet som vi idag hyllar Jazzklubben Sundsvall för en mycket framgångsrik verksamhet, säger Gunno Sandahl, ordförande i Svensk Jazz, i ett pressmeddelande.

Eftersom årets stora branschhelg Jazzfesten i år har ställts in, kommer diplomet att delas ut så fort Coronaepidemin är över.
– Men det kändes som att det behövdes en rolig nyhet i denna rådande Coronakris, så Svensk Jazz styrelse bestämde sig för att redan nu dela ut utmärkelsen, säger Gunno Sandahl.

Den fullständiga motiveringen till pristagaren lyder: 
”Vissa kanske påstår att det handlar om tur. Jazzklubben Sundvalls samarbete med restaurangen E street mitt i stan, skulle många klubbar kunna dö för. Vi hävdar att det inte är något annat än skicklighet! Vi ser en ständigt nyfiken, varmt välkomnande och gedigen konsertverksamhet, som år efter år lyckas hålla ångan uppe – med både hjärta och hjärna! Den nära kopplingen till kulturskolan och satsningen med barnjazzgrupper, tillsammans med en både ihärdig och kommunikativ närvaro i sociala medier, gör att vi tror att Jazzklubben Sundsvall bara är i början av sin storhetstid. Och detta trots ett förhållandevis blygsamt grundstöd från kommunen.”

Annonser