Redaktionsbloggen

Nordic passar på att släppa ny skiva på Korrö, tillsammans med Musica Vitae. Pressbild.

Häng på Lira till Korrö …

10 jul 2023

Sista helgen i juli är det dags igen för det småländska flaggskeppet Korröfestivalen, en folkmusikfest med anor från 1985. Programmet är som vanligt brett och mångfaldigt, både vad gäller kurser och konserter. På de olika scenerna i den lilla hantverksbyn flockas akter som Nordic (både med och utan kammarensemblen Musica Vitae), superheta trion Hialøsa, lika heta duon Vågspel, finska septetten Frigg, vokalgruppen Trio Rop, det pan-nordiskt folkröjiga Víík, Alligator Gumbo och Ian Carr med sitt band The Various Artists.

Ett ännu tomt Liratält väntar på gästerna 2022 …

Liksom förra året kommer även Lira att vara på plats med ett tält någonstans mellan Dansbanan och Logen. Där kommer vi att bjuda in till en paus i festivalspringet, lite välbehövligt sol- (eller regn-)skydd, en kopp kaffe och en skön sittplats. Vi vågar lova att det kommer att uppstå både musikaliska diskussioner och svängiga jam – och kanske några musikaliska överraskningar live i tältet.

Och läsning! Vi tar med oss de senaste årens utgåvor av Lira och den som blir sugen på mer kan förstås teckna en prenumeration till extra förmånligt pris … 

Hela programmet och spelschemat för Korrö hittar du här!

Häng på!

Lira-redaktionen


Fler recensioner

Annonser