Redaktionsbloggen

Roffe Wikström, Amanda Ginsburg och Magnus Lindgren kommer till Skeppsholmen i sommar. Bilder: Pressbild, Samuel Andersson, Till Brönner

Festivalen på Skeppsholmen återuppstår

23 apr 2024

Den stora Stockholm Jazz Festival hålls sedan 2012 i oktober och inomhus på ett stort antal scener runtom i huvudstaden. Ursprunget var dock den sommarfestival som hölls på Skeppsholmen med start 1980, och även om det formella namnet var Stockholm Jazz & Blues All Star Festival kom den att i folkmun att få namn efter spelplatsen, Skeppsholmen.

Under åren 1980-2000 arrangerades festivalen av branschprofilen Bosse Stenhammar, och nu får detta arrangemang en nystart under ledning av av sonen Jocke Stenhammar. 

– Stockholm Jazz Festival gör ett jättebra jobb men jag tror att många med mig känner en saknad av stämningen på Skeppsholmen och möjligheten att kunna avnjuta jazz där medan du tittar ut över vattnet. Det är en fantastisk feeling, säger Jocke Stenhammar i ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen.

Den nygamla Jazz & Blues All Star Festival hålls den 30-31 augusti och har alltså ingen koppling till höstens Stockholm Jazz Festival. 

Inriktningen blir, åtminstone detta återuppstartsår, jazz, blues och lite annat av det mer etablerade slaget, med akter som Nils Landgren Funk Unit, Amanda Ginsburg, Tommy Körberg, Scott Hamilton & Jan Lundgren, Roffe Wikström, Rigmor Gustafsson, Lina Nyberg, Mats Ronander, Magnus Lindgren, Jonas Kullhammar och Oddjob.

– Årets upplaga är en hyllning till min pappa så jag har valt artister som han gärna bokade till festivalen på sin tid. Det blir nostalgi och känslor. Längre fram tänker jag ett ännu större program och mer plats åt nya talanger, säger Jocke Stenhammar.

Patrik Lindgren


Fler recensioner

Annonser