Redaktionsbloggen

Eva Omagbemi tar över Stallet. Bild : Jenny Mark Ketter

Eva Omagbemi ny verksamhetsledare för Stallet

11 dec 2023

Nuvarande verksamhetsledare för folk- och världsmusikscenen Stallet Världens Musik i Stockholm, Peter Bothén, skulle egentligen ha gått i pension redan till sommaren 2023, men valde då att stanna på sin post ytterligare ett år som en följd av den turbulenta situationen kring lokalkontraktet på Stallgatan.

Rekryteringen sköts således upp ett år men nu står det klart med en efterträdare med start kommande sommar. Det blir den i branschen välbekanta Eva Omagbemi som kliver in, för närvarande verksamhetsledare för konsertarrangören Mix Musik i Malmö.

– Jag är hedrad av förtroendet att utveckla Stallets starka plattform som en av Sveriges viktigaste scener för folk- och världsmusik. Jag ser fram emot att bredda Stallets konstnärliga riktning såväl som att skapa en mötesplats för genren, säger Eva Omagbemi i ett uttalande.

Eva Omagbemi jobbade under åren 2000-2005 som producent för Mix Musik i Malmö och var då med att bygga upp scenen Jeriko, var sedan under några år producent för scenkonst i Lunds kommun, men återvände alltså till Mix Musik 2012, nu som både verksamhetsledare och producent.

– Vi är otroligt glada över att Eva Omagbemi tar det konstnärliga ledarskapet här på Stallet Världens Musik, och det känns väldigt tryggt med en person som redan är så förankrad i verksamheten, säger Thuva Härdelin, verksamhetsledare på Riksförbundet för folkmusik och dans som driver Stallet.

– Som en mångårig styrelseledamot och styrelseordförande i RFoD är Eva en person med tydliga visioner om hur man kan utveckla en verksamhet som redan har en stark profil. Hon har en lång och bred erfarenhet på folk- och världsmusikområdet och en säker tonträff när det kommer till det konstnärliga. Dessutom har hon ett väldigt brett nätverk som hon utvecklat i decennier. Vi tackar Peter för den otroligt fina utveckling Stallet har haft under hans ledarskap, fortsätter Thuva Härdelin.

Patrik Lindgren


Fler recensioner

Annonser