! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Dramaten jazzar loss

15 dec 2017

Inför jul svidar nationalscenens gamla biljettkontor om och förvandlas till Dramatenbaren. Etablerade jazzband och musikstudenter i samma omgivning som cocktails och mellanrätter.

Sandra Rosa Bergman, tills nyligen musikansvarig på Rival och med bred erfarenhet från klubblivet, får ansvaret att boka musiken till Dramatenbaren. Dramaten anordnar också teater, läsningar och samtal i Dramatenbaren, som öppnar i dag fredag den 15 december.
– Dramatenbaren ska bli en mötesplats som kompletterar dagens utbud i närområdet. En oas där musik möter scenkonst och konstnär, tillresta jazzälskare eller spontana gäster som kommer för god mat eller en välgjord cocktail. Programmet, liksom maten, kommer att variera och överraska, säger Jeanette Simon, restaurangchef, nyrekryterad från Grand Hotel Stockholm, i ett pressutskick.

Det kommer att finnas musikinstrument tillgängliga för att uppmuntra till jamsessioner. Själva matmenyn är framjammad av Oscar Fernandez Selg ihop med Håkan Thörnström. Möblerna har plockats fram ur nationalscenens förråd. Tidigare har pop-up-restaurangen Neondämon funnits i lokalerna.

text: Timo Kangas
bild: Eva Edsjö

Annonser