Redaktionsbloggen

Hederpriset Lifetime Achievement utgörs av detta verk signerat tecknaren Jenny Svenberg Bunnel.

Dags att nominera jazzens stjärnor och grovarbetare

10 okt 2022

Det är inte bara folkmusikvärlden som laddar för kommande prisutdelningar och ber allmänheten om förslag (se vår nyhet om Folk & Världsmusikgalan), nu är det även dags för riksförbundet Svensk Jazz att utse vilka som ska tilldelas organisationens utmärkelser.

Fram till den sista oktober går det att föreslå mottagare av priserna Årets Jazzklubb, Årets Jazzkommun, Basisten, Jazzkannan och Lifetime Achievement. De två första är ganska så självförklarande, medan Basisten syftar på en person eller organisation som gjort jazzen stora tjänster (ofta på andra sätt än att just spela), Jazzkannan går till en musiker som gjort nydanande insatser inom jazzmusiken, medan Lifetime Achievement är mer av en hedersutmärkelse för lång och högklassig tjänst.

Senaste mottagarna av respektive utmärkelse är Rebecka Törnqvist (Jazzkannan), jämställdhetsorganisationen Impra (Basisten), Älmhult Music & Arts (Årets Jazzklubb) och Ronnie Gardiner (Lifetime Achievement). Ystad blev Årets Jazzkommun när det priset delades ut senast, 2021.

Formuläret för nomineringarna finns här!


Fler recensioner

Annonser