! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Norsk-samiska Elle Márjá Eira är bokad till Folk & Världsmusikgalan 7 april

Artistuppbådet klart till gala och festival i Norrköping

21 feb 2018

Nu är artisterna som spelar på den kommande Folk & Världsmusikgalan i Norrköping den 7 april offentliga, och det som väntar blir en kväll med närmast extrem brokighet och bredd. Från svensk folkmusik för dans till svensk-persisk pop, från stökig folkpunk till norskt-samiskt berättande.

I namn betyder det Elle Márjá Eira, Hazelius Hedin, Ahlberg, Ek & Roswall, Kartellet, Abjeez, Långbacka/Bådagård, Crash Nomada och Sohair Chkair. Och däremellan förstås utdelningar av årets priser till artister i genren.

Krzikopa

Galan är som bekant i år sammanslagen med Linköpings Folkmusikfestival som alltså också den hålls i grannkommunen Norrköping – och programmet där är djupt imponerande med godbitar som finska Värttinä, brittiska duon The Rheingans Sisters och dito brittiska fast trion Lady Maisery, polska elektrofolkbandet Krzikopa (bilden ovan), spännande estnisk-belgiska kvartetten Estbel, norska Erlend Viken Trio, skotska Julie Fowlis och folkrockande Skenet vars fiolist och Lira-omslagsartist dubbeljobbar och även spelar med Lena Jonsson Trio.

Närmast obligatorisk närvaro i Norrköping första helgen i april med andra ord …

PL

https://folkmusik.nu/festival/
https://folkgalan.se

 

Annonser