Redaktionsbloggen

Arrangör i konkurs – americanafestivaler ställs in

23 maj 2023

Konsertarrangören och bokningsagenturen Northern Trail meddelade idag på eftermiddagen att de försatts i konkurs, vilket innebär att sommarens planerad festival Sthlm Americana och dess systerevenemang Malmö Americana och Oslo Americana ställs in.

Vad som händer med andra kommande spelningar och turnéer under Northern Trails flagg är i dagsläget oklart.

På företagets Facebook-sida skriver grundaren Mikael Nilsson Bäck att ”2022 var ett hemskt år, när i princip ingen spelning ens gick runt, vilket lämnat NT i ett utsatt läge. Försäljningssiffrorna för festivalerna i sommar ser dessutom mer än lovligt svaga ut, vilket gör att vi inte kommer överleva och ekvationen är omöjlig.”

Mikael Nilsson Bäck framhåller att han ändå var hoppfull inför 2023. ”Det var så sjukt roligt att få komma igång igen 2022, men tyvärr var inte tillräckligt många beredda att köpa biljetter till de konserter vi anordnade.”

Både Malmö och Sthlm Americana skulle ha hållits 9-10 juni med artister som Calexico, Midlake och Bonny Light Horseman.

In i det sista tycks Northern Trail ändå ha räknat med att kunna genomföra festivalerna, och de skulle enligt planen imorgon ha presenterat en sista ”riktigt magisk bokning” till programmet.

”Kärleken till musiken har alltid varit anledningen, men jag kan inte riskera hela min framtid när spelreglerna är vad de är. Det kommer dröja flera år innan jag kommer se ett band live igen, kanske aldrig kommer kunna – för det här tar jag personligt.”

Patrik Lindgren


Fler recensioner

Annonser