! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Lina Lövstrand och Erika Hammarberg från Elaria Orchestra fick ta emot Impras guld-utmärkelse.

Årets Impra guld till Elaria Orchestra

17 feb 2021

Sedan 2012 delar föreningen Impra årligen ut sitt hederspris till en arrangör, person, förening eller institution som i sin verksamhet återspeglar Impras vision om ett jämställt och jämlikt jazz-Sverige. Allt i syfte att uppmuntra, synliggöra och stödja aktörer som arbetar medvetet med frågan.

I år går priset till det ganska så nystartade storbandet Elaria Orchestra, som grundades 2018 av Lina Lövstrand och Erika Hammarberg som en satsning att synliggöra kvinnliga professionella jazzmusiker i ett jämställt sammanhang, och stoltserar med medlemmar som trombonisten Lisa Bodelius, pianisten Anna Gréta Sigurðardóttir och trummisen Calle Rasmusson.

Under 2021 finns bland annat planer på samarbeten med Rigmor Gustafsson och Claes Yngström, och orkestern kommer även att spela på Jazzfesten i Västerås, samt spela in sin första skiva.

Priset delas normalt ut i samband med nämnda bransch-Jazzfest men i år blev det en mer intim utdelning där Elarias grundare Erika Hammarberg och Lina Lövstrand emottog diplom och vandringsstatyett av Impras ordförande Agnes Persson och vice ordförande Amanda Ginsburg.

Läs mer om storbandet här!

Patrik Lindgren

Annonser