Redaktionsbloggen

Countrymusikern Drew Young är medarrangör av Tiveden Americana. Bild: Privat

Amerikansk folkmusik i Tivedens skogar

6 sep 2022

Sommaren må vara över men festivalsäsongen fortsätter oförfärat in i hösten. Nu på fredag och lördag 9-10 september är det dags för tidernas andra upplaga av Tiveden Americana, ”Sveriges yngsta festival för country, blues och amerikansk folkmusik”.

– Det känns jättekul efter coronaåren att få ha festivalen på riktigt, säger Joacim Cleryd som tillsammans med hustrun Mia Cleryd driver utomhusrestaurangen Luripompa och är medarrangör till festivalen som hålls i byn Sannerud i Laxå kommun.

– Förra året hade vi drygt hundra besökare, i år siktar vi på det tredubbla, säger Mia. Det kommer att svänga här i skogen!

New Orleans-musikern Drew Young är festivalens konstnärlige ledare och förutom konserter pågår också ett singer/songwriter-camp, ett internationellt låtskrivarläger vars resultat kommer att framföras på en av scenerna.

Louisiana Avenue kommer till Tiveden. BIld: John Resborn

Artistuppbådet kommer från både när och fjärran, och paret Cleryd berättar att de velat satsa på ”roliga och nyskapande artister” snarare än stora namn. Dit hör bland annat det flitiga livebandet Louisiana Avenue, som Mia Cleryd beskriver så här:

– Ett av Sveriges bästa liveband som spelar cajunmusik med bleckblås och allt. Jag vet att dom kommer få dig att ”shake your booty like maracas”, som dom sjunger ….

Läs mer om Tiveden Americana här.

I Liras höstnummer som kommer 16 september tipsar vi om höstens alla spännande musikevenemang!

Patrik Lindgren


Fler recensioner

Annonser