Redaktionsbloggen

On the road med Hoven Droven – turnébloggen

16 Sep

"Dag 1. Nyss landat på Chicago O’Hare. Bosse och Pedro på shuttlebussen mot biluthyrningen."
hoven1

I många år turnerade det klassiska folkrockbandet Hoven Droven flitigt i USA – de åkte faktiskt årligen under perioden 1997-2008. Men nu är det tio år sedan sist – och den här gången har bandet lovat att i form av en bilddagbok bjuda med Liras läsare på turnén som pågår i detta nu.

Löftet är en bild om dagen, och du hittar senaste bilden överst!

hoven7webb

”Dag 7. Framme på Simon’s Tavern i Chicago. I morgon spelar vi, ska bli riktigt kul. I kväll ett New Orleans-brassband som svänger gott. Härligt att vara tillbaka på Simon’s. Baren har en lång historia i de gamla svensk-invandrarkvarteren, Andersonville. I källaren ett hemligt rum från förbudsåren med ”no name club” skrivet på dörren. Det finns även en lång historia med Hoven Droven. I morgon bygger vi vidare på den.”

hoven6webb

”Dag 6. On the road again … Mellanlandning i Wisconsin Dells. En mycket märklig stad, uppbyggd som ett nöjesfält. Kvällen bjöd på god mexikansk mat samt hårresande usel action på stadens biograf. I morgon drar vi mot Chicago och Simon’s Tavern.”

HOVEN5webb

”Dag 5. The shoe must go on! En ledig dag i Minneapolis har spenderats med shopping av Jens favoritskor, långpromenad downtown, besõk på Mall of America och avslutning med konsert på The Cedar. Den här gången i publiken. 34-gradig värme har förvandlats till svensk höstkyla och i morgon sätter vi oss i bussen för att röra oss mot Chicago. Vägrapport följer …”

hoven4webb

”Dag 4. I går delad kanonkväll med nytt favoritband och nya kompisar: somaliska Aar Maanta med band. Här med Aar Maanta efter morgontrött rundabordssamtal om musikens förutsättningar i London, Östersund och Mogadishu på American Swedish institute.”

hoven3webb

”Dag 3. ‘Hemma’ på The Cedar i Minneapolis där vi spelade in liveskivan Jumping at Cedar 2005. Kärt återseende!”

hoven2

”Dag 1, bild 2. På restaurang.”

Hoven Drovens trendsättande debut Hia hia (1994) hamnade på en hedrande 13:e plats när Lira listade tidernas viktigaste folkmusikskivor i våras. Så här skrev vi om den:
”Låtar som Köttpolska visade upp en ogenerad tyngd av ett slag som nog aldrig hade hörts tidigare inom folkmusiken, men förutom adrenalinsmockande trummor och taggiga elgitarrer rymdes här också skirt finlir och luftigare slagverk och direkta referenser till spelmännen de inspirerades av.”

 

Annonser