! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Sprittande musik trots att benen inte bär längre

Ebo Taylor
Fasching, Stockholm, tisdag 5 juni 2018

82 år fyllda kan vi ursäkta musiklegendaren Ebo Taylor om han inte orkar hela sträckan längre. Trots ett mycket vitalt nytt album vid namn Yen ara (den första studioskivan på fem år) är han märkt av åldern när han äntrar jazzklubben Faschings scen. Highlife- och afrobeatveteranen från Ghana förs in på scenen av en ledsagare och tar plats i en stol för lite sång och lite sittande medan den glada, hungriga sjumannaorkestern drar ännu ett svåremotståndligt svängigt nummer. Ebo Taylor blir sittandes två låtar, sedan leds han av scenen igen. Ingen gitarr hängs över hans axlar.

Detta upprepas några gånger under konserten. Men det blir aldrig någon känsla av lurendrejeri eller freakshow, för bandet och musiken är så sprittande. I bandet ingår också två av Ebo Taylors söner. Henry Taylor på sång och keyboards drar det största lasset och får verkligen i gång publiken. Lillebror på gitarr tar sköna danssteg och levererar läckra licks.

Färgglatt och medryckande gäng med ett groove som sitter, låt efter låt. Det är bra när huvudpersonen är med men lika bra när han steppat av. En härlig junikväll på Fasching.

Timo Kangas

Annonser