Nummer

Lira #4 2013

Äntligen – höstens första nummer av Lira är här! Som alltid proppfyllt av spännande och aktuella artistporträtt. På omslaget ser ni amerikanske mandolinisten Chris Thile, bekant från band som Nickel Creek och Punch Brothers – nu aktuell med en cd där han ger sig på Bachs stycken för soloviolin (fast på mandolin förstås). Men kanske än viktigare: när vi i våras frågade er på Facebook vilken artist ni helst ville läsa mer om i Lira – så hamnade just Chris Thile högst på listan!

I övrigt är det ett nummer tungt på både jazz- och folkmusikakter. Inte minst har vi intervjuer med två av jazzvärldens största stjärnor: den snart Stockholmsaktuella Carla Bley och så tio sidor om Archie Shepp – som berättar storyn bakom klassikern Attica blues.

Dessutom: Draupner om deras unika ställning i Folkmusiksverige, Ellika Frisell presenterar sin nya trio, den nyligen Sverigeaktuelle kongolesen Jupiter Bokondji om uppväxten i Östberlin. Och som vanligt en himla massa annat utspritt på våra 132 sidor.

Kan ni förresten historien bakom Dick Dales surfockklassiker Misirlou? Den från filmen Pulp fiction? Vi berättar den storyn också. Liksom vem som är höstens unga stjärnskott på den svenska jazzscenen.

Och som alltid: en sprängfylld Lira Lyssna-cd med låtar av artister som Den Fule, Daniel Karlsson Trio, Navarra, Gilbert Holmström med flera.


Pris: 80 kr

Beställ

Beställ lösnummer

De flesta av våra nummer finns kvar att beställa här. Från 2006 och framåt ingår Liras egna cd-soundtrack gratis! Använd formuläret eller mejla direkt till lira@natverkstan.net. Vi hanterar alla personuppgifter enligt gällande lagstiftning.  Mer info här.
  • Beställningar av lösnummer är fraktfria inom Sverige – för utlandet tillkommer porto.