Nummer

Lira #3 2016

Himlen är precis lika lockande blå som omslaget till den just utkomna Lira Festival när detta skrivs. För sommaren är här och med den livemusikens högsäsong – med festivaler och stämmor i snart sagt varenda buske.
Precis som vanligt kickar vi igång sommaren med inte bara en utan två Lira-tidningar!

Den ena är den nämnda Lira Festival – 52 sidor som helt ägnas säsongens musikfester och följer med som bilaga till inte bara Lira utan även ett urval andra tidskrifter. Här finns festivalnyheter, heta artistporträtt och tips – och förstås vårt beryktade kalendarium som i år rymmer hela 721 festivaler!

Den andra är Lira #3 2016: 132 späckade sidor med på omslaget den fascinerande haitisk-neworleanska cellisten och sångerskan Leyla McCalla.

Även här plockar vi upp festivaltemat i ett långt reportage om den svenska spelmansstämmans historia och framtid. Dessutom en rad tunga intervjuer med favoriter som jazzkollektivet Snarky Puppy och oudmästaren Anouar Brahem. Mer oväntad är kanske vår guide till särlingen Frank Zappas brokiga karriär?

Vi åker sedan till byn Clejani i Rumänien, hemvist för bland andra balkanfavoriterna Taraf de Haïdouks, och träffar spelmannen Pelle Björnlert på kursgården i Lindsberg.

Plus mycket mer: skivrecensioner, kortporträtt, nyheter och krönikor och förstås vår egen cd, Lira Lyssna med 18 sprillans låtar från Lirasfären.

Ha en fin sommar och glöm inte att Lira!

Lira-redaktionen, juni 2016


Pris: 80 kr
  • Beställ %NR%

    (Porto 49 kr tillkommer.)