Nummer

Lira #1 2021

Det kanske kan te sig något utmanande att börja prata om vårens ankomst i ett land som fortfarande hukar under såväl vinterkyla som pandemi – men likförbaskat: Liras vårnummer är här, snart våren också, och vad det lider ska väl även den förbaskade pandemin få ett slut…

Detta årets första nummer av Lira pryds av självaste Ale Möller på förstasidan, något av den svenska folk- och världsmusikens omslagspojke, så självklar och central att hans betydelse ibland glöms bort.
Med anledning av skivan Xeno manía pratar Möller om lusten till det främmande, det okända, det annorlunda, och om nyfikenheten som ständigt obetvinglig drivkraft genom hans halvsekellånga karriär.

Vi träffar också amerikanska supervokalisten Gretchen Parlato, finska kantelespelaren och sångerskan Marjo Smolander och visdiktaren Ola Sandström.
Vi reder ut de återuppväckta kopplingarna mellan svensk folkmusik och klassisk barock, får en inblick i den spirande sydafrikanska jazzscenen och lyfter fram pianisten och kompositören Bengt Hallberg som en av svensk jazz bortglömda storheter. Bland mycket annat förstås.

Vi tar oss härmed an 2021 och alla dess utmaningar och hoppas innerligt att du vill hänga med på resan!


Pris: 100 kr
  • Beställ %NR%

    (Porto 49 kr tillkommer.)