Nummer

Lira #1 2019

Sådärja! Inte bara ett nytt nummer, utan en helt ny fas i Liras liv är här! Från om med nu är vi en ”quarterly”, som det lite snärtigt heter på engelska. Liras första utgåva för året är sålunda 2019 års vårnummer, och som utlovat har vi knådat fram en uppfräschad och markant matigare tidskrift som ska räcka ända till sommaren!

På omslaget möter vi arena-spelmannen Erik Rydvall vars klimatengagemang fått honom att sluta flyga – även om det riskerar att kosta honom hans internationella karriär.

Vi guidar även till den nya Londonjazzen, möter heta artister som brittiska Lau, americana-superlöftet Molly Tuttle och nykläckta gnawastjärnan Asmâa Hamzaoui, pratar ghananska träxylofoner med Bex Burch och minns genom fotolinsen två storheter som lämnat oss: Roland Keijser och Izzy Young.

Och vad sägs om 15 sidor blues? Men inte alls som du kanske tror. Kännaren Olle Niklasson dissekerar och avfärdar den till stora delar efterhandskonstruerade myten om den råbarkade bluesmannen från bomullsfältet, beväpnad med endast tre ackord och sanningen.

Välkommen till våren och till Lira version 4.0!

Patrik Lindgren, chefredaktör Lira


Pris: 100 kr
  • Beställ %NR%

    (Porto 49 kr tillkommer.)