Nummer

Lira #1 2019

Sådärja! Inte bara ett nytt nummer, utan en helt ny fas i Liras liv är här! Från om med nu är vi en ”quarterly”, som det lite snärtigt heter på engelska. Liras första utgåva för året är sålunda 2019 års vårnummer, och som utlovat har vi knådat fram en uppfräschad och markant matigare tidskrift som ska räcka ända till sommaren!

På omslaget möter vi arena-spelmannen Erik Rydvall vars klimatengagemang fått honom att sluta flyga – även om det riskerar att kosta honom hans internationella karriär.

Vi guidar även till den nya Londonjazzen, möter heta artister som brittiska Lau, americana-superlöftet Molly Tuttle och nykläckta gnawastjärnan Asmâa Hamzaoui, pratar ghananska träxylofoner med Bex Burch och minns genom fotolinsen två storheter som lämnat oss: Roland Keijser och Izzy Young.

Och vad sägs om 15 sidor blues? Men inte alls som du kanske tror. Kännaren Olle Niklasson dissekerar och avfärdar den till stora delar efterhandskonstruerade myten om den råbarkade bluesmannen från bomullsfältet, beväpnad med endast tre ackord och sanningen.

Välkommen till våren och till Lira version 4.0!

Patrik Lindgren, chefredaktör Lira


Pris: 100

Beställ

Beställ lösnummer

De flesta av våra nummer finns kvar att beställa här. Från 2006 och framåt ingår Liras egna cd-soundtrack gratis! Använd formuläret eller mejla direkt till lira@natverkstan.net. Vi hanterar alla personuppgifter enligt gällande lagstiftning.  Mer info här.
  • Beställningar av lösnummer är fraktfria inom Sverige – för utlandet tillkommer porto.