Nummer

Lira #5 2012

    Smakprov…

• Omslagspojke på nya numret är Manu Katché, slagverkaren med ett helt eget sväng som hörts med såväl Peter Gabriel och Sting som med Jan Garbarek. Nu är han aktuell med en ny soloskiva på prestige-etiketten ECM.
• Rykande aktuellt är reportern Katarina Höijes knäck från den krisande musikaliska stormakten Mali. Vad händer när islamister vill förbjuda musiken helt och hållet?
• Folkmusikern Anders Rosén blev indie-idol för en hel generation proggiga folkmusikungdomar på 70-talet. Nu återutges debutplattan Västerdalton som han gjorde med Kalle Almlöf 1972. Jonas Bergroth tecknar ett långt porträtt av en särling i folkmusiksverige.
• I december hålls för ovanlighetens skull en branschträff för barnmusik i Malmö. Lira har undersökt denna genre i medial skugga – från Alice Tegnér till skivaktuella Bröderna Lindgren.
• Countrylegenden Hank Williams sondotter Holly Williams är en fenomenal sångerska i egen rätt. Efter nyår släpper hon sin tredje soloplatta, bäst hittills enligt Lira som gjort en lång intervju.

Dessutom porträtterar vi fantastiska impro-sångerskan Mariam Wallentin, franska världsmusikkollektivet Lo’Jo, gitarrspelmannen Olle Lindvall och partybandet Leche Burre och så har vi frågat vår favoritbasist Sebastien Dubé vad han lyssnar på för tillfället. En sprängfylld sampler-cd ackompanjerar läsningen och dessutom lanserar vi nu vårt julklappserbjudande med riktigt fina premier – bok, dvd eller cd – till den som ger bort en prenumeration.


Pris: 80 kr kr
  • Beställ %NR%