! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Weeping Willows och Doug Seegers på gemensam miniturné i Sverige

21 apr 2016

Lira har tidigare berättat om countryartisten Doug Seegers annalkande Sverigeturné. Nu är det klart att han också gör tre unika spelningar ihop med svenska Weeping Willows. Hamburgsund, Alvesta och Hudiksvall får den äran. Den 28 juli kommer turnépaketet till Hamburgsund, 7 augusti till Alvesta och 17 augusti gästas Hudiksvall.

Det är ett kärt återseende som Weeping Willows tror kommer att ”bli känslosamt”. Det var ju vid Weeping-sångaren Magnus Carlsons medverkan i  Jill Johnsons SVT-program Jills veranda som Doug Seegers upptäcktes och lyftes fram ur ett liv som hemlös i USA.

”När jag besökte Jills veranda i Nashville hade jag äran och den stora turen att av en ren slump stöta på Doug Seegers när han var gatumusikant. Jag blev omedelbart tagen av hans musikaliska uttryck. De som sett tv-programmet vet. Då visste jag så klart inte vad framtiden hade i sitt sköte. Men det blev svensk tv/musikhistoria”, säger Carlson i ett pressmeddelande.

Weeping Willows album Tomorrow became today släpptes i mars och bandet är redan ute på vägarna (ofta med Goran Kajfes och Per Ruskträsk Johansson som blåsduo). Doug Seegers nya skiva Walking on the edge of the world släpps den 27 maj och bjuder på gästspel av bland andra Emmylou Harris och Buddy Miller.

Timo Kangas

Weeping Willows har även uppdaterat sin egen turnéplan med sommar- och höstdatum:
26/7 Skellefteå, 28/7 Hamburgsund, 29/7 Falkenberg, 5/8 Karlstad, 6/8 Örebro, 7/8 Alvesta, 10-11/8 Strömsholm, 13/8 Vasa (Finland), 17/8 Hudiksvall, 20/8 Uppsala, 23/8 Stockholm, 2/9 Dalhalla, 3/9 Köping, 9/9 Huskvarna, 24/9 Gävle, 1/10 Mellerud.

Annonser