! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Denise Fontoura tog med sig sina brasilianska rötter till Mornington Hotel i Stockholm.

Varmt, svettigt och härligt när Denise Fontoura intar loungen

11 jun 2018

Denise Fontoura
Mornington live 7 juni 2018

En varm sommarkväll. Kvällsljuset flödar in i foajén på Mornington Hotel. Denise Fontoura gästspelar. Med en trio musiker från Colombia, Argentina och Sverige i en jazzsättning.

Denise Fontoura från Porto Alegre i södra Brasilien sjunger ett brett spektra av brasilianska traditioner och skriver eget material. Nu hemmahörande i Estland och i de baltiska länderna en välkänd artist. Med gästspel på Stockholms Brazilian Day och runt i Skandinavien.

Denna nyrepeterade akustiska jazzsättning är en perfekt inramning till hennes varma altröst. En stor variation av musikstilar smälter sömlöst samman, jazz-samba, samba, bossafunk, baiao, currolao. Och en underbar vaggsång till hennes dotter, skriven i en studsande Pippi Långstrump-stil.

piano

Arnold Rodriguez, piano.

De egenkomponerade låtarna har starka melodier och teman som att gå i exil och söka ett bättre liv. Låtarna ger utrymme för trion att sträcka ut. Pianisten Arnold Rodriguez berättar att influenser i hans spel kommer från afrokultur på Colombias Stillahavskust, från Venezuela, Brasilien, Kap Verde. För mina öron nära besläktat med kubansk son och danzon.

komp

Micke Nilsson, trummor, Juan Patricio Mendez, kontrabas.

Foajén är fylld av Brasilien-konnässörer blandat med hotellgäster, i andra set får springet i benen sitt och alla är uppe och ystert dansande samba. Varmt, svettigt och härligt.

text och illustrationer: Martin Ehrling

Annonser