! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Världens Band spelar på Angereds Torg den 29 juni och fortsätter med gig i både Sverige och Danmark.

Världens Band breder ut vingarna

28 jun 2018

Världens Band inleder i morgon tisdag en sommarturné med nya albumet Dadjalo, en skiva som officiellt släpps först till hösten.

Bandets debutskiva från 2015 var inspelad på lite olika håll runt om i världen med hjälp av olika överdubbningar och tillägg – det var helt enkelt för svårt att få hela bandet på plats i studio samtidigt. Men den här gången samlades gänget i en nyöppnad studio i Järna för att skapa ett genuint livesound. Bandets producent och initiativtagare Erik Rask berättar om utvecklingen:
– Med den här skivan känns det som att vi verkligen har börjat hitta hem, men jag skulle fortfarande inte säga att vi hittat hem helt i alla musikers och individers roller i bandet. Vi har inte heller någon som skriver och arrangerar musiken innan, vi gör det på plats när vi ses.

Som stöd i bandets musikaliska arbetsprocess har Ale Möller varit till god hjälp.
– Vi har haft flera workshopar med Ale, han har ju jobbat mycket med såna här typer av projekt. Så vi har fått till väldigt bra strukturer på repen, precis som på allt annat i bandet. Det handlar mycket om att maximera speltiden och minimera diskussionerna, så att man hela tiden bara spelar och spelar och spelar.

I sommar spelar Världens Band i Sverige och Danmark, ofta på större sommarscener i stadsmiljö.
– Vi ska spela på väldigt många fina sommarscener, utomhusscener och gratisevenemang dit inte bara den invigda folk- och världsmusikpubliken kommer, utan också en generellt nyfiken musikpublik.

Erik Rask berättar att allt från mindre klubbar till stora scener funkar att spela på för Världens Band och att allt har sin egen tjusning. Men på de större scenerna går det att breda ut vingarna lite bättre.
– Ja, det är ju framför allt på olika typer av större arrangemang och festivaler som det känns som att vi verkligen kan göra vår grej.

Sunniva Brynnel
(text ur Lira #3 2018)

Releaseturnén:
29/6: Angereds torg, Göteborg
30/6: Torsjö Live, Torsjö
4/7: Sommarlund, Lund
5/7: Tivoliparken, Kristianstad
6/7: Malmö Sommarscen
11/8: Tyrolen, Alvesta
14/8: Kulturkalaset, Göteborg
16/8: Stockholms Kulturfestival
19/8: Parksnäckan, Uppsala
28/8: Spilledåsen, St Heddinge (DK)
30/8: Kolding Jazz Festival, (DK)
31/8: Huset, Aalborg (DK)

Annonser