! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Jazzkometerna i The Comet Is Coming kommer till Clandestino den 8 juni.

Tungt och spännande stundar på Clandestino

30 maj 2018

För några år sedan kändes det som att luften lite gick ur den till naturen utmanande (och mellan arenor kringflackande) festivalen Clandestino. Men sedan några år tycks allt ha fallit på ny plats, och årets upplaga ser ut att bli en av de allra starkaste sedan starten 2003.

Huvudscener är Oceanen och Pustervik i Göteborg förutom avlöpare i bland annat bohuslänska Gerlesborg, och på dessa scener väntar såväl etablerade toppnamn som spännande uppstickare nästa helg 7-10 juni.

Tyngst i programmet väger sannolikt de två afrikanska stjärnorna Oumou Sangaré och Seun Kuti, men bortom dessa formligen kryllar det av de mest intressanta akter.

Torsdagen på Oceanen går i något av ett alternativjazzigt tecken, med duon Sidsel Endresen & Stian Westerhus, Wildbirds & Peacedrums och så brittiska hetingarna The Comet Is Coming med blåsaren Shabaka Hutchings i spetsen.

Sudan_Archives_photo_by_Eric_ColemanFredag och lördag på Pustervik följer till stora delar ett afrikanskt spår, med förutom nämnda Sangaré och Kuti även exempelvis pånyttfödda Orchestre Les Mangelepa från Kenya och Stella Chiweshe från Zimbabwe (hon ger även en workshop på tumpiano för barn på dagen!). Ammar 808, Guiss Guiss Bou Bess och Sudan Archives (bilden ovan, fotograf Eric Coleman) lockar med klubbigare men på olika vis rootsigt rotade sound.

Den som vill se Orchestre Les Mangelepa i dagsljus kan med fördel vänta till söndagen, då de spelar på eftermiddagen i Gerlesborg jämte en av Malis främsta artister som gör sitt enda gig på festivalen just där: Abou Diarra, som vi skrivit en del om i Lira.

Vi ses!

PL

https://clandestinofestival.org/2018/

Annonser