! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Träffa duon Bridget & Leif i nya konceptet Lira Backstage

19 sep 2018

Den 6 oktober släpper Bridget Marsden & Leif Ottosson sitt nya album Sea of trees, och tillsammans med duon och studioinnehavaren Petter Berndalen bjuder Lira nu in till ett exklusivt och intimt möte i Stockholmsstudion där skivan blev till.

Artisterna själva berättar om den kreativa processen och ljudentusiasten Petter presenterar tekniken bakom. Bridget & Leif spelar dessutom några utvalda låtar live och mästerlige fotografen Aron Mattsson ställer ut de bilder han tagit av duon inför skivsläppet – som besökare har du chans att vinna en av dem inramad i storformat.

Samtalsledare är Liras chefredaktör Patrik Lindgren.

Det ges två möjligheter att vara med om detta: den 6 oktober kl 1900 och den 7 oktober kl 1500.

Avgiften är 200 kr, och då ingår ett signerat exemplar av Bridget Marsden & Leif Ottossons nya album Sea of trees.

Anmälan görs till kampanj@lira.se – meddela vilket av datumen du vill gå på!

Tänk på att antalet platser är mycket begränsat. Och om du inte redan prenumererar på Lira kan du passa på att börja nu – det kostar 395 kr och då bjuder vi på entréavgiften!

Här hittar du eventet på Facebook.

I Lira #4 2018 intervjuade vi Bridget Marsden & Leif Ottosson – här är artikeln:

””Känslan är att den är lite mer av allt”

Såväl fiolspelaren Bridget Marsden som dragspelaren Leif Ottosson hade visserligen uppmärksammats tidigare i andra sammanhang, men som duo hittade de fram till något alldeles extra – vilket hördes på debutskivan Mountain meeting som kom våren 2015. Det var innerligt, nervigt och tätt och skar på ett nästan isande vis rätt genom själar och sinnen.

Hösten 2018 är det dags för uppföljaren Sea of trees, liksom sist primärt bestående av duolåtar, egna och traditionella omvartannat. Några väl valda gäster dyker också upp, som Maher Cissoko, Sarah-Jane Summers och Juhani Silvola. Och på avslutande Regnbågen även sång av Sofia Berg-Böhm.

Hur skiljer sig musiken från sist?
– Känslan är att den är lite mer av allt – vi har letat ytterligheter i det sound vi hittade på Mountain meeting. Vi har tagit vårt musikaliska samtal ett steg till.

Kändes inspelningarna svårare eller lättare?
– Både och. Å ena sidan visste vi vad vi gav oss in på och visste hur vi ville ha vår arbetsprocess. Det kändes lättare att förlita oss på det spontana i musiken och ge det mer plats. Å andra sidan blev det svårare de dagar vi körde fast. Och så ska man väl ärligt erkänna att det kan vara tufft ibland att hålla förväntningarna borta när man följer upp något som många gillat.

Patrik Lindgren

Annonser