! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Thuva Härdelin i speltagen. Bild: Göta Svensson.

Thuva Härdelin tar över på RFoD

24 okt 2018

Posten som verksamhetsledare inom RFoD – Riksförbundet för folkmusik och dans – har varit vakant sedan den förre innehavaren Niclas Pereira dos Reis Lindblad valde att gå vidare med andra utmaningar.

Nu står det klart att den nya anföraren blir Thuva Härdelin, musiker, producent, pedagog och arrangör. Hon har sedan länge varit verksam i främst Malmö men har också de senaste åren varit bokare och festivalansvarig för Delsbostämman, som hon mer eller mindre vuxit upp på.

I ett första officiellt uttalande på RFoD:s hemsida skriver hon:
”Folkmusiken är mitt hjärta och min glädje, den har funnits med mig hela livet. Jag har i mina olika yrkesroller hängivit mig åt att fördjupa mig i traditionell musik såväl som nyskapande och genreöverskridande, lokal som global. Jag tror på det livsbejakande i folkmusiken och dansen, kraften som finns i den och i alla de som utövar och tar del av den.”

I nästa nummer av Lira, ute 15 november, utlovar vi en intervju med Thuva Härdelin, om hur hon ser på sin roll, på framtiden och högst konkret vad hon kan berätta om nästa års Folk & Världsmusikgala, som RFoD är huvudarrangör av.

Patrik Lindgren

Annonser