Spellistor

Här hittar du spellistor kopplade till våra reportage:

wretlind_3-2015-liten

Mer Wretlind: Jorden runt på bioduken!

 

wretlind
Senaste från Wretlind: åh vilket party!

 

mandolin
Pierre Eriksson och Kaj Forsberg mötte tre av americanans yngsta stjärnor: Sarah Jarosz, Sierra Hull och Rebecca Lovell. Här är spellistan att lyssna på under läsningen!

 

wretlind_1_2015
Ny Wretlind: den här gången söker han upp oaser av stillsamhet! Här.

 

wretlind_liten
I Lennart Wretlinds andra kolumn för Lira får vi lära känna tre av hans absoluta favoritgitarrister: Bill Frisell, Leo Kottke och John Fahey. Spellistan finns här!

 

Wretlind
Lennart Wretlind gör debut som kolumnist i Lira #4 2014 och introducerar oss då för hans allra närmaste musikaliska vänner. Så, möt Hindi, Lhasa, JJ och Jesse! Spellistan finns här.

 

brasil
Ja, det är mycket Brasilien i år. I Lira #4 2014 grottar vi ner i det nya gardet av brasilianska artister, några som redan är stjärnor, andra som rör sig i smalare gränder. Vi möter Karol Conka, Banda Mohandas och Rodrigo Amarante. Här hittar du en Spotifylista med utvalda låtar med dessa och några gelikar på den brasilianska scenen.

 

Inför Caetano Velosos första konsert någonsin i Sverige porträtterar vår Rio de Janeiro-baserade skribent Clara Lee Lundberg denne 71-årige ikon inom brasiliansk musik och kultur. Utöver detta har vår recensent Rolf Nilsén satt samman en skivguide till Velosos viktigaste inspelningar. Och här: en Spotifylista med några av hans mest tongivande låtar. Allt finner du i Lira #2 2014.

 

I Lira #5 2013 berättar vi historien om americana, en i sammanhanget relativt ny genrebeteckning med en egen lobbyorganisation. Liras Pierre Eriksson beger sig till den årliga Americanafest och pratar med artister, journalister och branschfolk. Och träffar en hel hoper svenskar som är där för att lansera sin svenska version av americana. HÄR är skribentens egen Spotifylista inspirerad av reportaget!

 

I Lira #4 2013 har vi ett tio sidor långt porträtt av Archie Shepp, där han berättar om sin klassiker Attica blues, som nu ges ut igen i nyinspelad liveversion, och om varför han vägrar kalla sin musik ”jazz”. HÄR är artikelförfattaren Patrik Lindgrens Spotifylista till läsningen!

 

I Lira #2 2013 hittar du ett långt reportage om den nya engelska folkmusikvågen. Vi går igenom historien från Ewan MacColl via Fairport Convention till dagens unga nydanare och traditionsförvaltare som Sam Lee och Lucy Ward. HÄR är musik av de senare samt likasinnade.

 

 

Annonser