Annonsera

Så här annonserar du i Lira

Utgivningsplan och annonspriser för 2015 hittar du här

Lira Festival – priser, mått och information

Om du vill annonsera i Lira eller ha en banner på Lira.se – kontakta Elisabeth Tingdal!

Elisabeth Tingdal
Tel: 031-84 21 82, 0703-96 74 93
E-post: elisabeth@lira.se

Annonsera i Lira

Utgivning och annonspriser 2015

 

utgivning2015

priser2015

 

Om Lira

Lira är Nordens största tidning om jazz, visa, folk- och världsmusik. Den utges av Lira ekonomisk förening i Göteborg och riktar sig till musiknyfikna som ofta går på konsert och köper skivor.

Liras journalistik

Lira är musiktidningen för oss som aldrig slutat vara nyfikna. För oss som vill lyssna oss världen runt och rakt in i samtiden. Med Lira kan du ständigt upptäcka nya och nyskapande artister. Ofta rör vi oss i närheten av jazz, singer/songwriter, folkmusik från hela världen, visa, klubbmusik – ja, gärna bortom eller mellan våra invanda musiketiketter. Vi låter några av Sveriges bästa musikskribenter undersöka på djupet historierna om varför musiken låter som den låter.

Våra prenumerationssiffror visar att allt fler gillar Liras passionerade musikalitet. Sedan 2001 har vi mer än dubblat antalet prenumeranter till bortåt 3 000 och upplagan ligger runt 4 000 exemplar. Lira har under senare år utvecklats till ett av landets ledande rikstäckande annonsforum för allt som rör kvalitetsmusik och genuint musikintresse.

Liras läsare

Målgruppen för Lira är alla aktivt musiknyfikna, främst konsumenter men också professionella. Var fjärde läsare är musiker eller knuten till musikbranschen,
och knappt var tredje är kvinna. Det visar Liras egen undersökning.

Den typiske Lira-läsaren:

– köper uppåt tjugo cd-skivor varje år

– går på konsert varje månad

– besöker minst en musikfestival per år

Det rör sig dessutom om en mycket välutbildad grupp (64% har examen från universitet) med relativt höga
inkomster (minst 34% tjänar över 350′ kr/år och av dessa ligger 14% över 450′).

Fakta

Utgivning: fem gånger per år
Upplaga: cirka 4 000 ex.
Antal läsare: cirka 10 000.
Tidningen finns bland annat på 240 bibliotek, 50 pressbyråer, i musikaffärer och skivbutiker, på jazzklubbar, på caféer och kulturhus.

Sedan 2013 finns Lira även med i digitala prenumerationstjänster som Readly och Ztory, med totalt mellan tio och tjugo tusen betalande abonnenter.

Annonser