! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Bruce Molsky, Aly Bain och Ale Möller spelar på Oktoberstämman i Uppsala i morgon lördag.

Superfolktrio till Oktoberstämman i morgon

26 okt 2018

I morgon lördag är det dags för höstens stora spelmansträff, Oktoberstämman i Uppsala Konsert & Kongress. En heldag då stans konserthus fylls av spelmän av alla de slag och kaliber för att delta i workshops, kurser, dans eller (kanske oftast) bara att spela spela spela i de spontana buskspel som brukar uppstå i alla upptänkliga hörn, sidoprång och rulltrappor eller vad som nu råkar vara ledigt.

Som seden varit de senaste åren bjuds de också på en tung konsert som dragplåster, och i år är det supertrion Ale Möller, Aly Bain (Shetlandsöarna) och Bruce Molsky (USA) som gissningsvis lär riva en och annan takpanel.

På dansscenen avlöser en rad spelmanslag varandra men det blir även ett par vanliga konserter där, med bland andra duon Bölja Härdelin, trion Maskin med Olov Johansson, Erika Lindgren Liljenstolpe och Robert Larsson, och så ett redigt skivsläpp när duon Ian Carr & Niklas Roswall presenterar sitt nya album Time flies (som recenseras i kommande numret av Lira).

Patrik Lindgren

PS: Trion Bain, Möller & Molsky spelar redan i dag fredag på Stallet i Stockholm – två gånger om dessutom! En extraföreställning har satts in klockan 17 efter den stora efterfrågan på biljetter till kvällens senare gig.

Annonser