! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Syd- och mellaneuropeisk folkmusik

BraAgas

Yallah

Skivbolag: Indies Scope
Recenserad av: Bengt Edqvist
Publicerad: 19 maj 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Sånggruppen BraAgas har en repertoar som spänner från gamla Folk & Rackare-favoriter till sånger från olika delar av arabvärlden. På nya skivan Yallah ligger tyngden på det senare men med lite flamencoinfluenser, nästan åt Gipsy Kings-hållet, och en del musik som låter romsk. Morena påminner mycket om Ederlezi, den så oerhört vackra minnesvärda sången från Zigenarnas tid, ni vet.
BraAgas tyngdpunkt ligger egentligen i de fyra sångerskornas sångstämmor men det är en hel del musik också, skickligt framförda rytmer men också sträng-, blås- och stråkinstrument av olika slag. Det svänger grymt emellanåt.
Vid mina första genomlyssningar tyckte jag att skivan hade en svaghet som jag inte riktigt kunde sätta tummen på, möjligtvis är det bristen på minnesvärda melodier. Men detta kompenseras av variationsrikedomen och lekfullheten kombinerat med rösterna, som är den mest röda tråden. Och ju mer jag lyssnar desto fler favoritlåtar hittar jag, som till exempel ovan nämnda Morena och den flamencoinfluerade Agarrado.

Annonser