! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

New Orleans-blandning av jazz, funk och soul

Stanton Moore

With you in mind – The songs of Allen Toussaint

Skivbolag: Mascot Label Group
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 17 okt 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Stanton Moore är både solomusiker, studiomusiker och trummis i bandet Galactic. Han har även en trio tillsammans med David Torkanowsky och James Singelton. Denna trio jobbade med ett album då New Orleans kanske största musiklegend, Allen Toussaint, avled. Trion skrotade sina planer på skivan och valde att i stället göra denna hyllningsskiva. Men inte ensamma. Massvis av gästartister, såsom trumpetaren Nicholas Payton, sångaren och trumslagaren Cyril Neville samt saxofonisten Maceo Parker medverkar.
Man har grävt djupt i Toussaints verk och rotat fram både hans egna låtar samt låtar han skrev för andra. Man har även tonsatt en av Toussaints dikter som aldrig tidigare spelats in. Den heter The Beat och är en av skivans allra bästa spår. En annan höjdare är den lågmälda och funkiga versionen av Glen Campbells countryhit Southern night. Andra spår värda att nämna är instrumentala Java och jazziga All these things där sångerskan Jolynda Kiki Chapman gör skivans kanske bästa sånginsats.
Skivan innehåller heller inga dåliga spår. Men jag saknar vissa Toussaintlåtar såsom Yes we can och From a whisper to a scream. Men sammanfattningsvis är det en värdig hyllningsskiva som gör något eget med legendens egna verk. Mycket trevligt indeed.

Annonser