! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Jazzblandning

Hayati Kafe

What are you doing the rest of your life

Skivbolag: Riverside Jazz/Border
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 1 dec 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Hayati Kafe kom till Sverige 1962 med en turkisk orkester. Han fattade tycke för landet och har sedan dess bosatt sig här i Sverige. Här är kanske mest känd för att Sån’t (svensk variant av Bobby Darins Things) låg på Svensktoppen i tretton veckor 1968. Men han är den första (och mig veterligen enda) manliga jazzsångare från Turkiet som har blivit känd internationellt och har verkat i stort sett i hela världen. Nu är han aktuell med en samlingsskiva.
Skivan inleds med Segretamente, en napolitansk melodi som spelades in 1960 och nådde andraplatsen på Turkiets topplista. Skivan avslutas med julsången Have yourself a merry Christmas inspelad i år. Däremellan finns nämnda svensktoppssuccé, en fantastisk cover på Marvin Gayes What’s going on, den israeliska Djanem Djanem från filmen med samma namn och den judisk-spanska folksången Adio.
Det kan låta som att skivan är spretig. På ett sätt är den också det. Stilar och språk varvas hej vilt. Men Kafes röst håller samman allt. Lite hjälp får han av skivkonvolutets informativa text om varje låt. En fin samling av ett livsverk!

Annonser